december 2nd, 2009
Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method GA_Filter::the_content() should not be called statically in /storage/content/39/100939/kalender2009.pickipicki.se/public_html/wp-includes/plugin.php on line 166
Strict Standards: Non-static method GA_Filter::ga_parse_article_link() should not be called statically in /storage/content/39/100939/kalender2009.pickipicki.se/public_html/wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/googleanalytics.php on line 536
Strict Standards: Non-static method GA_Filter::ga_parse_article_link() should not be called statically in /storage/content/39/100939/kalender2009.pickipicki.se/public_html/wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/googleanalytics.php on line 536
Strict Standards: Non-static method GA_Filter::ga_parse_link() should not be called statically in /storage/content/39/100939/kalender2009.pickipicki.se/public_html/wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/googleanalytics.php on line 525
Strict Standards: Non-static method GA_Filter::ga_get_domain() should not be called statically in /storage/content/39/100939/kalender2009.pickipicki.se/public_html/wp-content/plugins/google-analytics-for-wordpress/googleanalytics.php on line 495



Det här receptet hittade jag på Mikaelas fina blogg för ganska precis ett år sedan. Man skulle kunna säga att jag har väntat länge på det rätta tillfället att prova, och igår var det äntligen dags. Vi lade till lite chilikrydda och salt, bara för att det är så gott, men det gör man ju som man vill. Finfint tillbehör till glögg så här i adventstider.
Pepparkaksnötter
Blanda mandlar och hasselnötter i en skål, rör ner honung och pepparkakskrydda (kanel, ingefära, nejlikor, kardemumma), samt chilikrydda efter behag. Rosta på en plåt med bakplåtspapper i 225 grader i 5-10 minuter, passa ugnen så att nötterna inte bränns (det går väldigt fort på slutet). Ett alternativ är rosta mandlar och nötter i en stekpanna (lättare att hålla uppsikt), tillsätta honung, kryddor och röra om ordentligt. Därefter sprida ut nötterna på bakplåtspapper och ställa in i kylen tills de stelnat. Strö flingsalt över pepparkaksnötterna och blanda dem med russin.
Filed under mandlar och frön, nötter, tillbehör till glögg |
Skriv ut inlägg
Vad fint det ser ut :)
Måste provas!
Tack för tipset.
Toppensmask! Skall testa att göra dem a la raw food (typ aslänge i ugnen, http://njutmaten.blogspot.com/2009/06/ugnsockupering-i-hela-24-timmar.html), återkommer om resultatet! :)
aahh va gott!ska genast ut i köket och testa!annars rullas det mozartkulor,kokas knäck och produceras annat smask för fulla muggar här..har du nåt superrecept på gotta du vill dela med dej av?
Mikka: Ja, fint och gott blev det. Tack för tipset!
Karin: Det måste provas, så sant!
Mikaela: Spännande! :-D
Hilli: Jag brukar tipsa om vit chokladtryffel med kanel och lingon;
http://kalender2008.pickipicki.se/2008/12/15/lucka-15-vit-chokladtryffel-med-kanel-och-lingon/
I förra årets chokladkalender finns bpde det ena och det andra goda;
http://kalender2008.pickipicki.se/
Jag gjorde vita tryfflarna i helgen, OMG, salig! http://njutmaten.blogspot.com/2009/12/mikkan-oppnar-gamla-luckor.html
Mikaela: Vad roligt! :-) Fick jag välja ett julgodis och skippa resten, så vore tryfflarna ett givet val (och då ska man veta att jag är den som egentligen inte gillar vit choklad)!
[...] jag pepparkaksmandlar och gömde såväl lingon som en skvätt rom i mina chokladtryfflar. Recept här respektive [...]
[...] Pepparkaksnötter Bästa vörtbrödet Kavringtårta med grönmögelost Finplock gånger 3 Publicerad i advent, [...]