Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /storage/content/39/100939/kalender2009.pickipicki.se/public_html/wp-settings.php on line 18 Lucka 04 - Saffransskorpor at julkalender 2009

Lucka 04 - Saffransskorpor

december 4th, 2009

Foto: Tina

Jag är svag för både saffran och skorpor, och tillsammans är de två oslagbara. Förra årets saffransbiscotti med choklad var poppis hos oss, både att ge bort i present och att bjuda på till adventsfikat. I år bakar jag Leilas saffransskorpor istället och kan konstatera att Leila, hon kan det här med fika. Mums.

Leilas saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel

Smält smöret. Blanda smält smör, saffran, ägg och socker i en bunke. Rör ner bakpulver, grovhackade mandlar och vetemjöl. Dela degen i tre lika stora delar, forma till tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter. Skär längderna på snedden i centimeterbreda skorpor. Vänd skorporna med snittytan upp och låt torka i 125 grader i ytterligare 10 minuter. Stäng av ugnen och låt torka i eftervärme över natten.

Skriv ut inlägg

10 Responses to “Lucka 04 - Saffransskorpor”

  1. frida on december 4, 2009 8:55

    Mmmm, jag har en stor burk med saffransbiscotti hemma…

  2. eva holmgren on december 4, 2009 11:35

    Brukar göra dessa men har precis blivit med varmluftsugn… hur gör man då med torkningen på eftervärme undrar jag? Den är ju inte lika “lång” alls som på en vanlig ugn…

    Har du ngn koll på detta?

  3. Tina´s Mat on december 4, 2009 11:38

    Jag har aldrig provat på saffransskorpor så det vore på tiden kanska att prova!

    Håller med dig Leila är duktig på godis och fikatillbehör :-)

  4. Lina on december 4, 2009 15:05

    Gjorde dessa förra julen, och det var rykande åtgång på skorporna kan jag säga:) I år testade jag en biscotti variant med bla apelsin, mörk choklad och pepparkakskrydda. Även de var en höjdare!

    Trevlig Helg på dig!!!

  5. katja on december 4, 2009 17:03

    du e så fiffig! din julkalender e till och med roligare än en chokladjulkalender!

  6. tina on december 4, 2009 17:42

    Frida: Lyllos oss!

    Eva: Vi har varmluftsugn och lät skorporna stå på eftervärme och sen över natten, det funkade alldeles finfint!

    Tina: Ja, du måste(!) prova.

    Lina: Åh, ja det tror jag det, det låter riktigt gott!

    Katja: Sa hon som är den fiffigaste av dom alla ;-)

  7. Josefina on december 5, 2009 8:13

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  8. tina on december 6, 2009 11:09

    Josefina: Haha, mmmm, du har rätt! ;-)

  9. Fick du en påse gult trolleripulver över i julas? at pickipicki on februari 8, 2010 8:24

    [...] i saffranssås Saffranscouscous med stekta grönsaker och ångkokt fisk Gotländsk saffranspannkaka Saffransskorpor Filed under fisk, risotto, räkor, saffran | Comment (0) Skriv ut [...]

  10. Fick du en påse gult trolleripulver över i julas? at pickipicki on februari 8, 2010 8:24

    [...] i saffranssås Saffranscouscous med stekta grönsaker och ångkokt fisk Gotländsk saffranspannkaka Saffransskorpor Filed under fisk, risotto, räkor, saffran | Comment (0) Skriv ut [...]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind