Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /storage/content/39/100939/kalender2009.pickipicki.se/public_html/wp-settings.php on line 18 julkalender 2009 » Lucka 04 - Saffransskorpor » Print

- julkalender 2009 - http://kalender2009.pickipicki.se -

Lucka 04 - Saffransskorpor

Posted By tina On 04 december 2009 @ 8:30 In Leila Lindholm, bakat, fika, saffran, tillbehör till glögg | 10 Comments

Foto: Tina

Jag är svag för både saffran och skorpor, och tillsammans är de två oslagbara. Förra årets saffransbiscotti med choklad [1] var poppis hos oss, både att ge bort i present och att bjuda på till adventsfikat. I år bakar jag Leilas saffransskorpor istället och kan konstatera att Leila [2], hon kan det här med fika. Mums.

Leilas saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel

Smält smöret. Blanda smält smör, saffran, ägg och socker i en bunke. Rör ner bakpulver, grovhackade mandlar och vetemjöl. Dela degen i tre lika stora delar, forma till tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter. Skär längderna på snedden i centimeterbreda skorpor. Vänd skorporna med snittytan upp och låt torka i 125 grader i ytterligare 10 minuter. Stäng av ugnen och låt torka i eftervärme över natten.


10 Comments (Open | Close)

10 Comments To "Lucka 04 - Saffransskorpor"

#1 Comment By frida On 04 december 2009 @ 8:55

Mmmm, jag har en stor burk med saffransbiscotti hemma…

#2 Comment By eva holmgren On 04 december 2009 @ 11:35

Brukar göra dessa men har precis blivit med varmluftsugn… hur gör man då med torkningen på eftervärme undrar jag? Den är ju inte lika “lång” alls som på en vanlig ugn…

Har du ngn koll på detta?

#3 Comment By Tina´s Mat On 04 december 2009 @ 11:38

Jag har aldrig provat på saffransskorpor så det vore på tiden kanska att prova!

Håller med dig Leila är duktig på godis och fikatillbehör :-)

#4 Comment By Lina On 04 december 2009 @ 15:05

Gjorde dessa förra julen, och det var rykande åtgång på skorporna kan jag säga:) I år testade jag en biscotti variant med bla apelsin, mörk choklad och pepparkakskrydda. Även de var en höjdare!

Trevlig Helg på dig!!!

#5 Comment By katja On 04 december 2009 @ 17:03

du e så fiffig! din julkalender e till och med roligare än en chokladjulkalender!

#6 Comment By tina On 04 december 2009 @ 17:42

Frida: Lyllos oss!

Eva: Vi har varmluftsugn och lät skorporna stå på eftervärme och sen över natten, det funkade alldeles finfint!

Tina: Ja, du måste(!) prova.

Lina: Åh, ja det tror jag det, det låter riktigt gott!

Katja: Sa hon som är den fiffigaste av dom alla ;-)

#7 Comment By Josefina On 05 december 2009 @ 8:13

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

#8 Comment By tina On 06 december 2009 @ 11:09

Josefina: Haha, mmmm, du har rätt! ;-)

#9 Pingback By Fick du en påse gult trolleripulver över i julas? at pickipicki On 08 februari 2010 @ 8:24

[...] i saffranssås Saffranscouscous med stekta grönsaker och ångkokt fisk Gotländsk saffranspannkaka Saffransskorpor Filed under fisk, risotto, räkor, saffran | Comment (0) Skriv ut [...]

#10 Pingback By Fick du en påse gult trolleripulver över i julas? at pickipicki On 08 februari 2010 @ 8:24

[...] i saffranssås Saffranscouscous med stekta grönsaker och ångkokt fisk Gotländsk saffranspannkaka Saffransskorpor Filed under fisk, risotto, räkor, saffran | Comment (0) Skriv ut [...]


Article printed from julkalender 2009: http://kalender2009.pickipicki.se

URL to article: http://kalender2009.pickipicki.se/2009/12/04/lucka-04-saffransskorpor/

URLs in this post:

[1] saffransbiscotti med choklad: http://www.pickipicki.se/2008/11/en-generalrepetition-av-adventsfikat/

[2] Leila: http://www.recept.nu/1.9799/leila_lindholm

Copyright © 2009 julkalender. All rights reserved.