Lucka 8 - Jag uppfinner fuskglöggen!

december 8th, 2009

Foto: Carl Fredriksson

Ibland är jag rätt nöjd med mig själv ändå. Som igår kväll, när jag kom på hur jag kunde fuska mig till glögg! Till saken hör att jag gillar glögg och allra helst glögg som varken är för söt eller för stark. I flera veckor har jag haft planer på att koka egen, men utan att det har blivit av. Tills igår när jag uppfann min egen svartvinbärsvariant, och snabbt som bara den trollas glöggen fram. Hade jag vetat hur gott det skulle bli hade jag fuskat för länge sen, det här är ju till och med godare än glögg. Tur att jag har hela källaren full med svartvinbärssaft!

Tinas (fusk-)glögg
outspädd svartvinbärssaft, gärna hemkokt
en bit kanelstång
en bit färsk ingefära
ett par nypor kardemummakärnor

Häll svartvinbärssaft i en mugg och häll över kokande vatten. Skala och dela ingefära i små bitar, bryt en bit av en kanelstång i mindre bitar och lägg alltsammans tillsammans med hela kardemummakärnor i en teboll. Låt dra en bra stund, ju längre desto bättre.

Skriv ut inlägg

8 Responses to “Lucka 8 - Jag uppfinner fuskglöggen!”

 1. Birgitta Höglund's Mat on december 8, 2009 8:51

  Din fuskvariant ser mycket god ut :)

 2. Kalasgott on december 8, 2009 9:06

  Låter så gott!

 3. Eva on december 8, 2009 9:28

  Den glöggen hade nog passat mig. Man kan naturligtvis ta andra kryddor också om man vill. En bit torkat pomeransskal till exempel..

 4. H C Barregren on december 8, 2009 10:21

  Det lät smarrigt. Som råkostare vill jag ju inte ha kokt saft, men det går ju att lösa. Nu måste jag hem och experimentera själv :-)

  Tack för tipset!

 5. frida on december 8, 2009 10:29

  Smart!

 6. tina on december 8, 2009 14:15

  Birgitta: Den var väldigt god, prova vetja!

  Kalasgott: Japp, för att inte säga kalasgott! ;-)

  Eva: Så sant, jag rotade runt i skafferiet efter pomerans, men hittade bara malen.

  H C Barregren: Du får återkomma och berätta hur du löser den utmaningen, jag blir nyfiken. :-)

  Frida: Ja, ibland får jag till det!

 7. Glöggfrågor och glöggsvar | pickipicki on oktober 29, 2011 9:20

  [...] glöggsubstitut Recept på fuskglögg med äpple och calvados Recept på fuskglögg på svartvinbärssaft  Tweet Publicerad i glögg | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

 8. Fråga picki: vinbärsfrossa! | pickipicki on juli 30, 2013 9:42

  [...] saftmaja Svartvinbärsgelé Apropå gelé, vad är det där geléprovet egentligen? Vinbärsspecial Fuskglögg på svartvinbärssaft Vatten smaksatt med röda vinbär Rödvinbärsmuffins Långpannekaka med hallon och röda vinbär [...]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind