Lucka 15 - Rosolli
december 15th, 2009
Rosolli är en finsk rödbetssallad och min favorit bland julmaten.
Rosolli (finsk rödbetssallad)
1,5 dl kokta rödbetor alt inlagda
1 dl kokta morötter
2 dl kokt potatis
1 st ättiksgurka
1 purjolök alt en halv riven gul lök
1 st äpple
Skär alla ingredienser till små tärningar, blanda samma allt och smaka av med peppar och salt. Bör helst göras någon dag innan den ska ätas.
Sås till rosolli
1 dl vispad grädde
en skvätt rödbetsspad
Blanda samman.
Filed under finskt, på julbordet, rödbetor | Skriv ut inlägg4 Responses to “Lucka 15 - Rosolli”
Leave a Reply
Kul, visste inte att det hette rosolli. Påminner en del om sillsalladen jag brukar göra till jul, fast då har jag slanggurka, kokt potatis och kapris i också!
Anna: Det låter snarlikt, rödbetsalladskusiner! Och kapris är ju så gott!
umm, friskt och knaprigt. sånt är ett måste på julbordet - inte bara mjuka feta grejor. i finland kan dom !!
Josefina: Finland kan!