Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /storage/content/39/100939/kalender2009.pickipicki.se/public_html/wp-settings.php on line 18 Lucka 16 - Mozartkulor at julkalender 2009

Lucka 16 - Mozartkulor

december 16th, 2009

Foto: Carl Fredriksson

Appropå julgodis är mozartkulor pappans stora favorit. När vi var mindre fick vi gömma mozartkulorna för att dom inte skulle vara slut innan jul. Ibland kunde det hända att det dök upp en ask mozartkulor från något alldeles särskilt bra gömställe framåt sommaren, men utöver det är det här julgodis med en förvånande kort livslängd hemma hos föräldrarna.

Mozartkulor
Rulla små bollar av nougat. Platta till lite marsipan eller mandelmassa och täck runt nougaten. Rulla till en slät boll. Ett alternativ till detta är att skära nougaten i små kuber, täcka med marsipan och därefter rulla till en slät boll. Doppa sedan Mozartkulorna i smält mörk choklad. Låt stelna i kylskåp.

Skriv ut inlägg

6 Responses to “Lucka 16 - Mozartkulor”

  1. Tea on december 16, 2009 11:18

    De ser fantastiskt goda ut! Och väldigt fina!

  2. Ensamma mamman on december 16, 2009 19:59

    Men god så underbart gott de lät! Det måste ju testas. Eller kanske inte…. de kan vara svårt att sluta. Kram

  3. Josse on december 16, 2009 21:14

    YES! Mina favoriter. Gjorde förra året och tänker troligast göra dom i år igen! :P

  4. Sandra drömkaka on december 16, 2009 21:54

    Åh prick såna här har jag tänkt hinna göra innan jul, har dem i en av mina chokladböcker & de låter ju som riktiga tio-poängare :) !

  5. Anna on december 17, 2009 17:14

    Kan man få tips på vad ni ahr för trick för att få chokladen fin runt hela? Ofta blir det ju fula gallermärken eller något som man får “fylla igen”. Inga mirakelidéer? :)

  6. tina on december 18, 2009 22:28

    Tea: Visst är dom!

    Ensamma mamman: Risken finns ;-)

    Josse: Ja, och du knäppte så fina, så fina bilder vill jag minnas!

    Sandra: Ja, dom är inte så dumma faktiskt.

    Anna: Jag brukar släppa ner kulan i den smälta chokladen och sen lyfta upp med två teskedar och därefter lägga i form. Så värst släta blir dom visserligen inte, men annars funkar det bra. Dessutom gillar jag när det syns att det är hemgjort! :-)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind