Lucka 19 - En kalasgod vintersallad
december 19th, 2009
Igår kväll hade vi turen att bli bjudna på en riktigt god vintersallad, den här får ni inte missa! Dessutom var den vacker som en gnistrande vinterdag. Jag tror att jag har sagt det förr, Johanna och Robin dom kan! Rödkål är för övrigt min nya favorit.
Vintersallad
Hyvla rödkål och koka en knapp minut. Blanda rödkålen med en dressing på olja och vinäger. Fyll ett stor fat eller en skål med hela korn nakenhavre som kokats (eller någon annan typ av matkorn), rödkålen, filead apelsin, grovhackade hasselnötter och smulad blåmögel ost.
8 Responses to “Lucka 19 - En kalasgod vintersallad”
Leave a Reply
Låter verkligen fantastiskt gott! Snyggt, dessutom.
Det lät supergott!
Mmm, ser gott ut och vilka härliga färger det blev!
Fin! Jag skrev också om rödkålssallad idag.
Annika, Elin, Martina: Mitt i prick alla tre, det var både vackert och gott! Kan verkligen rekommenderas!
Viktoria: Din rödkålssallad ser finfin ut den med. Hurra för rödkål!
Rödkål är toppen, både färsk och tillagad!
Den är även en bra pH-indikator om man känner för att leka kemi-lab hemma i köket.
http://frkdill.blogspot.com/2008/12/mat-och-kemi.html
Hälsar fröken Dill
Rödkål är både gott och fint. Det här kommer definitivt testas.
Gjorde det här i går och det var verkligen supergott. Genom att pressa lite av apelsinsaften över hade det nog blivit ännu bättre. Provar det nästa gång!