Lucka 19 - En kalasgod vintersallad

december 19th, 2009

Foto: Carl Fredriksson

Igår kväll hade vi turen att bli bjudna på en riktigt god vintersallad, den här får ni inte missa! Dessutom var den vacker som en gnistrande vinterdag. Jag tror att jag har sagt det förr, Johanna och Robin dom kan! Rödkål är för övrigt min nya favorit.

Vintersallad
Hyvla rödkål och koka en knapp minut. Blanda rödkålen med en dressing på olja och vinäger. Fyll ett stor fat eller en skål med hela korn nakenhavre som kokats (eller någon annan typ av matkorn), rödkålen, filead apelsin, grovhackade hasselnötter och smulad blåmögel ost.

Skriv ut inlägg

8 Responses to “Lucka 19 - En kalasgod vintersallad”

  1. Annika on december 19, 2009 10:09

    Låter verkligen fantastiskt gott! Snyggt, dessutom.

  2. Elin on december 19, 2009 10:17

    Det lät supergott!

  3. Martina on december 19, 2009 14:53

    Mmm, ser gott ut och vilka härliga färger det blev!

  4. Viktoria on december 19, 2009 19:11

    Fin! Jag skrev också om rödkålssallad idag.

  5. tina on december 19, 2009 23:15

    Annika, Elin, Martina: Mitt i prick alla tre, det var både vackert och gott! Kan verkligen rekommenderas!

    Viktoria: Din rödkålssallad ser finfin ut den med. Hurra för rödkål!

  6. Fröken Dill on december 20, 2009 8:51

    Rödkål är toppen, både färsk och tillagad!
    Den är även en bra pH-indikator om man känner för att leka kemi-lab hemma i köket.
    http://frkdill.blogspot.com/2008/12/mat-och-kemi.html
    Hälsar fröken Dill

  7. Emmy on december 21, 2009 9:47

    Rödkål är både gott och fint. Det här kommer definitivt testas.

  8. Anna-Karin on december 22, 2009 10:27

    Gjorde det här i går och det var verkligen supergott. Genom att pressa lite av apelsinsaften över hade det nog blivit ännu bättre. Provar det nästa gång!

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind