Lucka 21 - Vi plockar fram sommarens romtopf

december 21st, 2009

Foto: Carl Fredriksson

Efter pyntandet av granen igår plockade vi fram sommarens romtopf, för att tillslut tjuvsmaka den. Vi serverade romtopfen tillsammans med vispad grädde, men vaniljglass ska visst också passa bra. Och visst fick den godkänt, allra godast var nog körsbären. Tänk att den har stått i kylskåpet sedan i somras och väntat, det är nästan lite svårt att förstå. Jag tror bestämt att jag adderar den till vårat bidrag till julbordet, vilken efterrätt i juletider!

Skriv ut inlägg

5 Responses to “Lucka 21 - Vi plockar fram sommarens romtopf”

 1. mamma on december 21, 2009 22:06

  Så gott det låter! Jag som gillar körsbär!

 2. Lotta on december 21, 2009 23:03

  Oj vad gott! Och lite otippat. Jag får nog börja samla bär på detta sätt nästa sommar!

 3. Anna B on december 22, 2009 1:35

  Härligt! Jag har körsbär i frysen tralala…

 4. Fröken Dill on december 22, 2009 9:11

  Å romtopf är toppen. Min f d svärmor sparade alltid sommarens bär i en romtopf som vi åt till julefterätt. Jag har också gjort det ett par år, men i år var det lite dåligt med sura körsbär. Deär ju bara BÄST i romtopf.
  Tycker fröken Dill

 5. tina on december 22, 2009 9:44

  Mamman: Jag med!

  Lotta: Ja, det var något nytt för mig i alla fall. Kul med lite annorlunda.

  Anna B: Lyllos dig!

  Fröken Dill: :-D

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind