Lucka 24 - En supersnabb julefterrätt

december 24th, 2009

Foto: Tina

Igår lagade Jamie Oliver sommarmat på teve, ett trevligt avbrott såhär i tider av julhysteri. Mitt i allt dök dock en riktig julefterrätt upp, risgrynsgrötspudding med fräscha jordgubbar, toppat med lite marängsmulor. Kanske något för er som har julgröt över och funderar på en snabb sista-minuten-efterrätt? Jag har tjuvsmakat och vet att det är gott, men mäktigt. Passar finfint att servera i små glöggmuggar.

Julefterrätt
Skrapa ur en vaniljstång och rör ner innehållet i vispgrädde, vispa därefter grädden. Rör ner vaniljgrädden i risgrynsgröten (som blivit över efter julaftonsfrukosten, alternativt fuskvariant på grötkorv). Mosa tinade jordgubbar och rör ner i gröten. Toppa med jordgubbar och smulade maränger.

Skriv ut inlägg

4 Responses to “Lucka 24 - En supersnabb julefterrätt”

 1. Josefina on december 24, 2009 7:37

  Härlig efterrätt … hos oss blir det ris a la malta ikväll efter julbordet … om vi orkar. Tack för en god och fin julkalender! GOD jul!!

 2. Fröken Dill on december 24, 2009 7:55

  Massa god jul, Tina!
  Önskar fröken Dill

 3. Martina on december 24, 2009 9:50

  God Jul till dig!

 4. Mikaela on december 24, 2009 14:08

  God jul och tack för ett fint blogg/matår! :)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind